Тенис в колежа

acs-tennis_1jpg

Тенисът е сред най-често избираните от колежаните спортове. Началото на дългата история на клуба по тенис датира от 1931 г., когато малка група ентусиазирани ученици го основават. През годините многозина са избирали да се посветят професионално на спорта след завършването си. Такива ученици се превръщат в успешни и признати тенисисти в страната и чужбина, като Станка Илкова и Минко Тодоров. От тогава тенис клубът става неразделна част от традициите на колежа. С подкрепа от своите треньори, учениците се събират всяка седмица за тренировки и упражняване на нови техники. Многото състезания, в които училището участва и организира, предлагат чудесни възможности на нашите тенисисти да доказват големия си потенциал.

 

За да сме сигурни, че всички наши ученици могат да се насладят на този страхотен спорт, тенис клубът към колежа предлага тренировки на три нива: начално, средно и напреднало. Имаме два закрити и един открит тенис корт. Най-напредналите сред нашите ученици участват в различни турнири с други училища, включително Френската, Немската, Испанската гимназии, Италианския лицей и 35-та гимназия.


Всяка година нашият отбор с нетърпение очаква участието си в ДЕМА, тенис турнира за частни училища в София.


acs-tennis_3jpg

Стефка Папазова, възпитаничка на Националната спортна академия (НСА) със степен по Спортна педагогика и втора специалност Треньор по тенис, подготвя тенис отбора на напредналите. През 1992 г. тя е поканена да ръководи тенис дейностите на колежа. Г-жа Папазова следи нейните ученици винаги да имат най-добрите условия за развитие на силните им страни в тениса и да открива най-добрите места, където да ги демонстрират.

Данчо Стойчев е тенис треньорът за начинащите и средно-напреднали тенисисти.