Баскетбол в колежа

Баскетболът е интензивен физически спорт, който изисква висока сърдечна издръжливост, бързи движения и вземане на правилни решения под напрежение. Това е един от малкото спортове, които съчетават всички достойнства на атлета в едно и изискват високо ниво на екипност и спортно майсторство, за да покажат успех. Въпреки популярните схващания, породени от звездните изпълнения на индивидуални играчи от любими отбори, баскетболът не е индивидуален спорт и възможността за ефективна екипна работа е най-важното умение, което младите играчи могат да развият.
Баскетболът се радва на голяма популярност сред учениците в колежа и в момента в училището има четири баскетболни отбора на ниво "напреднали": два за момчета и два за момичета, които се гордеят със своята отдаденост и постижения.
От създаването на училищната лига на NALB, баскетболните отбори на колежа се доказват като силно конкурентни. Всъщност, отборът на момчетата спечели два пъти първенството в лигата, включително и скорошния сезон 2019-2020. Баскетболните отбори на колежа са участвали също и в Международния турнир WBAIS, където се представиха завидно добре.

Валери Банчев

Tреньор на баскетболния отбор на момчетата, преподавател по спорт, директор на спортната програма

Марк Макгивърн

Tреньор на баскетболния отбор на момчетата, преподавател по спорт

acs-basketball_10jpg