Клуб по голф в колежа

acs-golf_1jpg

Голф клубът в колежа предлага прекрасна възможност да опитате нещо ново: спорт, който не е популярен в България. Ще намерите нови приятели, ще научите повече за голфа - терминология, правила, дрес код, маниери и не на последно място - как да ударите топка за голф!

Голф клубът е създаден преди няколко години по инициатива на ученици от Американския колеж в София под ръководството на г-жа Папазова. Той функционира с помощта на Магдалена Борисова. Всяка година участваме в Фестивала на изкуствата, където играем и показваме как „аристократична игра” може да бъде забавна и лесна. Клубът посещава и Националната спортна академия „Васил Левски” в Студентски град, където можем да тренираме на много по-голяма площ - до 210 метра. Там играем с пълна сила и членовете на клуба могат да се насладят на магията на голфа. Тодор Алексиев, инструкторът на Академията, дава отлични съвети за подобряване на играта ни.

По време на редовни срещи на Голф клуба, ние играем навън (до Сандърс Хол, когато времето е подходящо). Когато условията не са подходящи, ние обикновено играем във фитнес центъра и правим презентации за голфа и разглеждаме различните видове удари по-подробно. Когато настъпи пролетта, голф клубът посещава Националната спортна академия и получава полезни съвети.