Завършили колежани

Завинаги ваш дом

От повторното му отваряне през 1992 г. колежа са завършили 27 випуска и над 3000 ученици. Те живеят по целия свят, а голяма част от тях са продължили образованието си в едни от най-престижните университети в САЩ, Обединеното кралство и континентална Европа, за да доизградят своето лично и професионално щастие. 

ostrander-side-spring-2021jpg

Американският колеж в София насърчава завършилите си ученици да запазят връзката си с колежа. За нас е удоволствие да ви посрещнем отново тук на ежегодните ни събития с участие на бивши ученици, сред които:

-  събиранията по випуски по случай 5, 10, 15, 20, 25 години от дипломирането, които се провеждат през лятото
-  ежегодният прием за завършили ученици след Празничния концерт през декември
-  специални академични и извънкласни събития, които подсилват взаимовръзките между настоящи и завършили ученици

Завършилите ученици са добре дошли да се отбият неофициално, винаги когато пожелаят и са в София. Президентът, вашите бивши преподаватели и членовете на Офис "Развитие" ще се срещнат с вас с удоволствие. Ако не сте били в колежа отдавна, се надяваме, че ще бъдете изненадани приятно от подобренията, които ще видите по време на разходката си.

Свилен Рангелов

Випуск 2003

Американският колеж е свързан изключително много с моето семейство. Благодарение на колежа пред мен са се откривали възможности, до които не бих имал достъп иначе, затова и искам да "предам нататък," като помогна за изграждането на силна общност на завършилите колежани.

Подкрепете колежа

Американският колеж в София насърчава завършилите колежани да подпомагат своето бивше училище. Ако и вие, като обучавали се в колежа ученици, сте съгласни, че всяко дете, прието при нас, заслужава да може да си позволи да се запише тук, независимо от финансовото положение на родителите си, можете да подкрепите каузата ни, като направите дарение чрез този формуляр за онлайн дарения. Някои завършили колежани избират да настроят периодични дарения. Вие също можете да го направите, научете как в това кратко ръководство

Списанието на завършилите

През юни 2009 г. излезе първият брой на списанието за завършили ученици The ACS Alumni Magazine. Обикновено то се издава един или два пъти годишно, през лятото и зимата. Очакваме вашите коментари, материали и предложения. Основна част от съдържанието му, като например рубриките „Фокус върху завършилите ученици” и „Бележки по випуски” са писани от бивши възпитаници на колежа и именно тези истории карат останалите завършили ученици да очакват с нетърпение новите броеве на списанието.

Редакторски екип:

Петя Иванова '97
Елена Аначкова '11
Александър Томов '04