Пролетно училище 2024

1 - 5 април. Регистрацията е затворена.

ep-springschool-advertisment-fb

В пролетното училище на Американския колеж, за деца на възраст от 6 до 14 години, се фокусираме върху използването на английския език чрез разнообразни забавни, интересни и практически дейности. Тази година фокусираме всички дейности в Пролетното училище върху една основна тема: околната среда и нашето място в нея. Децата могат да се свържат с природата в зелените и красиви кътчета на кампуса на колежа, да научат нови умения от нашите отдадени и опитни учители и да общуват с нови приятели, докато са потопени в среда, в която се говори само на английски език.

Децата са разпределени в групи в зависимост от тяхната годишна група в училище. Без значение какво е нивото им на владеене на английски език, винаги има какво ново и полезно да научат.

От 9:30 до 16:30 ч. децата ще могат да се възползват от прекрасните учебни условия в колежа, от сигурността на медицинския екип, който е на разположение по всяко време, от хранителния обяд, осигурен от колежа, както и от следобедната закуска*, преди да се приберат у дома всеки ден. Всяко занимание се контролира от екип от учители, които ще използват английския език, за да ангажират учениците с различни предмети, по които са истински запалени - от изкуство и музика до спорт и наука.

Дейностите ще се разделят на две категории: дейности в класната стая с по-академична насоченост и физически дейности, които се фокусират повече върху движението.

 • "Академичните" дейности се провеждат предимно в нашите класни стаи и са насочени към развиване на умения като критично мислене, емоционална интелигентност, самосъзнание, учтивост, споделяне и сътрудничество.
 • Дейностите, свързани с "движението", се провеждат навън (ако времето позволява) или в нашата спортна зала и са насочени към развиване на умения като дисциплина, работа в екип, уважение и спортсменство, както и пространствено осъзнаване.

Примери за дейности, които можете да очаквате да бъдат включени в Пролетното училище през 2024 г:

 • Структурирани игри и физически дейности навън, на чист въздух, в парка на територията на колежа.
 • Отборни спортове под ръководството на опитни атлети, в които децата могат да се научат да се катерят като маймуна, да тичат като гепард и да скачат като жаба!
 • Нашият екип от учители с културно и езиково разнообразие ще включи децата в изследователски проекти, в които те могат да открият и споделят своите страсти - може би обичат географията и искат да изследват екологията и опазването на околната среда, може би са любители на технологиите и са готови да станат следващия велик изобретател, може би са очаровани от различните световни култури и ще бъдат тези, които ще спасят света!
 • Изкуство в каквато и да е форма, която говори на вашето дете: то може да съчини и изпълни песен с кауза, заедно с нашия учител по музика, да направи хореография на танцово представление с важно послание с нашия инструктор по танци, да направи модно ревю, използвайки само рециклирани материали, с нашия учител по изкуства или да напише история с послание под ръководството на експерт по английски език и литература.

Как да се запишете за участие?

 1. Попълвате нашата регистрационна форма.
 2. Изпращаме ви необходимите документи за записване.
 3. Връщате ни документите попълнени и подписани с електронен подпис/по куриер/лично.
 4. Извършвате плащането към посочената в договора банкова сметка на колежа.

Програма

 

Възраст 6-7

Възраст 8-9

Възраст 10-11

Възраст 12-14

9:30 - 12:30

Академични дейности

Академични дейности

Движение (с възможност за смесване на групи)

12:30 - 13:10

Обяд

13:10 - 16:10

Движение

Движение

Академични дейности

Академични дейности

16:10 - 16:30

Следобедна закуска

Цени за участие

Ранна регистрация

625 лв.

Редовна цена за регистрация

690 лв.

* Цените за ранна регистрация са валидни до 5 март 2024г.
** Всички цени са с включено ДДС
*** Отстъпки (един курсист може да се възползва от не повече от една отстъпка)

 • Цената за ранна регистрация остава валидна, за курсистите през учебната 2023-2024, до края на периода за регистриране.
 • 25% за второ и трето дете от същото семейство

Контакти

📞 02 974 4144
📧 courses@acsbg.org