Първи Фестивал на хуманитарните науки

Първият в историята на Колежа Фестивал на хуманитарните науки бе организиран от две дванадестокласнички като техен Зрелостен проект. Събитието се състоя се на 27 април.

Фестивалът беше организиран от Рени Байкова и Калина Георгиева и беше посветен на съвременните социални, културни и икономически процеси, които формират света през XXI век.

Тримата поканени лектори направиха кратки презентации. Изследователят на Антарктида, проф. Христо Пимпирев, сподели своите знания и опит, като обсъди големия потенциал и въпросите, свързани с политическото и социалното значение на Антарктида в бъдеще. Нина Николова разказа за причините, последствията и решенията, свързани със съвременните промени в климата. А Тодор Шопов се спря на езиковото и културното многообразие.

Няколко ученици направиха презентации във фоайето на Острандър хол преди гостуващите лектори. Изобилстваха интересни теми – от човешките права и реформите в Съвета за сигурността на ООН до електронната музика и поп-културата.

Ученици организираха и продажба на сладкиши, като печалбата ще се използва за хуманитарна помощ за Япония.

Благодарим на всички ученици и преподаватели, които участваха и посетиха Фестивала на хуманитарните науки! За нас това ново начинание беше много успешно и оценяваме вашата подкрепа.

Рени Байкова, Кали Георгиева, г-жа Уайт и г-н Роуландс

За да видите снимки от събитието, посетете нашата фото галерия.