Ученици на Американския колеж в София участват в конференцията „Модел ООН“ в Алкмар, Холандия

Клубът „Модел ООН“ има над 15-годишна история в Американския колеж. В началото на юни 13 ученици на Американския колеж в София, водени от ръководителя на клуба г-жа Рашкова и  г-жа Велинова, участваха в конференцията в Алкмар.  Основна тема на симулациите беше „Глобално споделяне.“

Нашите ученици представиха Норвегия с посланик Иво Генев (10/9) и ЮАР с посланик Антон Кавалджиев (11/1). 95% от организацията на конференцията беше оставена на учениците, които на практика бяха ангажирани с всички стъпки по подготовката и осъществяването на събитието. За разлика от други международни конференции, на тази никой не беше представител на училището и страната си – от значение бяха само страните, за които учениците говореха в презентациите си. Атмосферата беше приятелска, а конференцията посетиха над 400 ученици от цял свят.

 

 

Нашите посланици държаха речи по време на церемонията по закриването.

 

 

Благодарим на всички ученици, които се включиха в конференцията – Цветелина Богданова, Иво Генев, Асен Симеонов, Евгени Марчев, Румен Янакиев, Виктор Дамянов, Генчо Христакиев, Антон Кавалджиев, Елизабет Николова, Хелена-Мария Лафчис, Аврам Ганчев, Йордан Мантов и Димо Димов!

 
Мариана Рашкова,
Ръководител на клуб „Модел ООН“