Ново световно признание за възпитаник на колежа

Владислав Василев ’08 е номиниран за наградата Млад инженер на годината от британския Национален институт по микроелектроника (НИМ). Като асоциация на електронните производители и инженери, НИМ е една от най-ефективните, влиятелни и уважавани индустриални асоциации във Великобритания и Ирландия.

Страстта към физиката тласка Владислав към успехи от най-ранна възраст. В седми клас печели националната олимпиада по физика. В Американския колеж в София получава награда на Катедрата по обществени науки, макар че смята тази област по-скоро за хоби. Любовта му към физиката го отвежда до магистърската програма по инженерство и електроника на Единбургския университет.

Владислав се дипломира първи по успех и получава много предложения за работа. Избира Dialog Semiconductor и тяхната показателна мисия: „Нашата история е проста – ние пестим мощност и удължаваме живота на батериите, както в преносимите устройства, така и в интернет приложенията.“ Работата на Dialog Semiconductor засяга всеки аспект на живота от строителство и автоматизация на дома до мобилни устройства.

Владислав още е в началото на своя път, а вече навлиза в нов етап. Тази година наградите на НИМ са получили рекорден брой кандидатури от всякакви организации. Повече от 20 членове на журито са разгледали кандидатите, за да подберат заслужилите финалисти.

Победителят ще бъде обявен на церемония и галавечеря в Лондон на 19 ноември. Желаем на Владислав победа!