Двама колежани с дипломатически отличия от Осмата конференция “Модел Обединени нации” в Монреал

Осмината делегати от колежа в Осмата конференция “Модел Обединени нации” в Монреал се представиха достойно, а единайсетокласниците Лилия Чаталбашева и Ангел Карчев получиха Дипломатически награди. Колежаните допринесоха за три комитета: Световната здравна организация, Върховния комисариат за бежанците на ООН и Съвета на ООН по правата на човека. В онлайн конференцията участваха близо 500 ученици и студенти от над 40 държави на 5 континента.

Освен работата в комитетите, делегатите имаха възможност да се насладят на речите на г-н Адам Голдбърг, директор на Action Canada и съосновател на Teach for Canada, както и на професор Кайл Матюс, изпълнителен директор на Монреалския институт по геноцид и правата на човека в университета “Конкордия”.

“Искам да поздравя всички наши делегати за усилията и упоритостта по време на подготовката и участието в събитието, за късните нощи поради часовата разлика и за енергичното, но учтиво обсъждане на настоящи глобални предизвикателства, въпреки трудностите със свързаността. Браво на вас!” - похвали делегатите д-р Зорница Семкова, спонсор на клуба "Модел ООН" в колежа.