TEDxYouth@ACSofia

На 23 април Американският колеж в София беше домакин на организираната от ученици  конференция TEDxYouth@ACSofia. Събитието се осъществи с подкрепата на Paradise Center, Princess Gold, Mat Star и FADI I MAT. 

Петима невероятни лектори споделиха истории, вдъхновени от темата: „Животът отвъд академичните аргументи“. Мартин Сребров говори за значимата роля на „самотния танцьор“ – онзи, който първи дръзва да тръгне по неутъпкана пътека. Боряна Вараджакова ни напомни да не преставаме да задаваме въпроси и да изискваме от учителите си най-доброто, на което са способни. Борислав Стефанов сподели множество забавни истории, бележещи пътя му до лидерска позиция в корпоративния свят, като ни показа, че всеки опит, без значение колко маловажен може да изглежда, има специално свое място в картината на живота. Дена Попова ни развълнува с красива реч за състраданието към различните от нас и призова зрителите да посетят бежанските лагери в България. Димитър Караманчев говори последен за скритите резерви на съзнанието ни и даде едничък съвет: „танцувайте, когато искате да се движите, пейте, когато искате да говорите, рисувайте, когато искате да пишете.“

Коста Каракашиян’14 и Вяра Клисурска представиха разкошна серия от танци, а водещият Иван Венсан се оказа фокусник!

Благодарим на десетокласника Мейзън Мезиад, ръководителя на проекта Елка Дачева, както и на всички доброволци за усилената работа! С нетърпение очакваме следващото издание на TEDxYouth@ACSofia!

 

Снимки от събитието можете да разгледате във фотогалерията на сайта (снимките са на Ангел Козлев от 11. клас и Зорница Хайдутова от PR офиса на Колежа).

Очкавайте скоро видеото от събитието.

 

 

 

Събититето се осъществи с подкрепата на следните компании:

Paradise Center, Mat Star, Princess Gold и Fadi i Mat