Церемонията по дипломиране на Випуск 2011 се проведе на 20 май

Дванадесетокласниците получиха дипломите си в присъствието на приятели, роднини и много гости.

Церемонията започна с процесия под звуците на химна на Светите братя Кирил и Методий, като в нея участваха ръководството на колежа, представители на Борда на настоятелите, преподавателите, специалните ни гости и зрелостниците. След това хорът на колежа изпълни химна на Република България, химна на САЩ и химна на Американския колеж.

Встъпителното слово бе изнесено от д-р Пол Джонсън, Президент на колежа. След него приветствие към завършващите ученици отправи г-н Уилям Дж. Уилямс, Младши, Председател на Борда на настоятелите. Випуск 2011 бе поздравен и от г-жа Сюзън Сатън, Заместник-посланик на САЩ в България. Тържественото слово към завършващите ученици изнесе г-н Левон Хампарцумян, Главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

Д-р Пол Джонсън и г-жа Мария Ангелова, зам.-директор на колежа, връчиха специалните награди:

- Награда Ъруин Т. Сандърс за служба в полза на обществото получи Кристияна Калчева
- Награда Маргарет Р. Сандърс за принос към живота на учениците в колежа получи Айсел Кючюксу
- Награда Флойд Бляк получиха Иглика Атанасова и Александър Гоф
- Награда за отличен успех получи Албена Илиева

Г-н Георги Тодоров, председател на РУА към колежа, връчи наградата Учител на годината на г-жа Мария Велева, предподавател по испански език.

Г-ца Албена Илиева изнесе реч от името на Випуск 2011. След това д-р Джонсън, г-жа Ангелова и г-н Уилямс връчиха дипломите на всички 112 ученици, покрили успешно академичните изисквания на колежа за получаване на американска диплома.

След церемонията учениците, гостите и учителите бяха поканени на прием в градината на къща „Флойд Бляк”.