Академични съветници и представители на университети се събират в Американския колеж

От 2 до 4 май Американският колеж в София ще посрещне представители на повече от 60 висши учебни заведения от целия свят, заедно с над 50 европейски гимназии за Регионалния институт 2019 на Международната асоциация на Академични съветници по университетски прием (IACAC) и Университетското изложение.

Това събитие е първата и единствена по рода си такава възможност за българските академични съветници по кандидатстване в университет и ученици в горен курс от цяла Европа да установят контакт и да подсилят взаимоотношенията си с официални лица по прием в колежи и университети от целия свят. Освен това участващите висши учебни заведения ще получат задълбочено разбиране за европейските гимназисти, техните нужди, очаквания и предизвикателства при кандидатстване в университети извън Европа.

Някои от темите, които се предлагат като задълбочени презентации и дискусии са: Кандидатстване в САЩ от европейски училища, Висше образование в немскоговорящи страни, Жените лидери във висшето образование, Възможности за финансиране на ученици в Европа и други. В събота, 4 май от 15 ч. до 17 ч. близо 60 предварително регистрирали се университета ще представят пред посетителите от гимназии от цяла България възможности за висше образование.

Конференция на Международната асоциация на Академични съветници по университетски прием (IACAC) и Университетското изложение се провеждат в България за първи път и за нас в Американския колеж е привилегия да сме техни домакини. Посетете официалната страница на IACAC за актуалния списък на участващите университети и гимназии и програмата на това мащабно събитие. Регистрацията за конференцията приключи, но Университетското изложение в събота, 4 май е отворено за широката общественост.