Подаръкът на Випуск 2018

Щом престъпиха прага, веднага се върнаха и отдадоха почит на колежа. Випуск 2018, едва два месеца след завършването си, дари 500 лева на Американския колеж.

Желанието на дарителите е сумата да бъде използвана "за участия на учениците на АКС в международни състезания и други събития."

През май, в своята приветствена реч по случай завършването на Випуск 2018, д-р Ричард Т. Юинг мл. каза: "Индивидуалните ви таланти като ученици и артисти, и изпълнители, и писатели, и програмисти са толкова впечатляващи. Също такъв е и фактът, че сте се превърнали в общност. Вашата грижа и топлота един към друг, както и към училището ни, силно впечатляват учителите."

И ето че Випуск 2018 отново доказа валидността на това твърдение. Американският колеж е постигнал сериозните си успехи благодарение на щедростта на личности и организации, които от самото му създаване подкрепят неговата мисия и вярват в хората в него. Сега и Випуск 2018 се присъедини към тази забележителна компания.

В същата реч д-р Юинг още каза: "Хората като мен – моите колеги тук в колежа – влизат в тази професия, за да учат и да вдъхновяват. В течение на това срещаме младежи като всички вас и откриваме, че всъщност ние сме тези, които се учат и се вдъхновяват."