Колежът спечели открития шампионат по волейбол

Волейболните отбори на Американския колеж в София и техните треньори отново са причина за гордост. На току-що завършилия открит шампионат по волейбол на колежа нашите играчи се представиха в най-добрата си форма и заслужено спечелиха най-високите награди.

След като разгромиха отборите на Софийската математическа гимназия, Испанската езикова гимназия, Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) и училище Васил Златарски, нашите първи и втори отбори на момчетата се изправиха един срещу друг на финалите. Опитайте да познаете кой какво спечели? Първият отбор на момчетата зае първо място, а вторият отбор – второ място.

 

 

В състезанието за момичета нашите два отбора се състезаваха за бронза. Първият отбор на момичетата зае трето място, а вторият – четвърто.

 

 

Преподавателят по спорт Борислав Димитров се обърна към треньорите със следните думи: „Въпреки че тренираме своите ученици да играят за победа във всеки мач, за нас победата никога не е била на всяка цена. Но тази година вие и вашите играчи показахте умения, честна игра и мотивация, надхвърлящи възможностите на вашите опоненти.“

Действително здрав дух в здраво тяло! И специално трябва да споменем феновете и мажоретките, които изпълваха атмосферата със своята мощна, шумна, ентусиазирана подкрепа.