Двама колежани - трети отборно на националния кръг на Олимпиадата по лингвистика

Поздравления за единайсетокласниците Никола Николов и Иван Вълчанов!

120-те най-добри състезатели по лингвистика в България се срещнаха на националния кръг на Олимпиадата по лингвистика, която се проведе в Бургас от 19 до 21 април, за да определят разширения състав на националния отбор.

Надпреварата се проведе в два дни, като на 20 април, събота, се състоя индивидуалното състезание, а на 21 април се проведе отборното. Американският колеж в София беше представен от двама състезатели – Никола Николов и Иван Вълчанов (11 клас), които преди това се класираха на общинския и на областния кръг на Олимпиадата по лингвистика. Отборът им от четирима съставен от двама ученици от Американския колеж в София и двама от Националната природо-математическа гимназия “Акад. Любомир Чакалов”--София, заслужи третото място в престижната надпревара.

Поздравления на единайсетокласниците от колежа Никола Николов и Иван Вълчанов и техните съотборници! Никола и Иван се подготвяха за състезанието по лингвистика в свободното си време, в клуба по лингвистика към Американския колеж в София.

Благодарности на г-жа Елка Дачева, която придружаваше учениците по време на Олимпиадата и сподели с общността техните постижения!