Учител в Американския колеж в София публикува мемоари за гей дискриминацията

Разнообразните житейски преживявания на учителите в Американския колеж в София намират отражение в тяхната работа. Преподавателят по английски език и литература Гарард Конли в момента подготвя публикация на своите мемоари с издателство „Ривърхед букс“ („Пенгуин“). Творбата му проследява предизвикателствата, белязали израстването му като мъж с хомосексуална ориентация в американския юг.

Все още неозаглавените мемоари описват как Гарард, син на баптистки мисионер и проповедник, преминава през противоречив терапевтичен лагер за „бивши гейове“, чието предназначение е да излекува хората от тяхната хомосексуалност. В реч за TEDxBG миналата пролет в София Гарард разказа как литературата – и най-вече американската класика „Алената буква“ на Натаниел Хоторн – му е помогнала да се противопостави на дискриминацията и да открие състраданието, нужно му, за да възстанови живота си.

„Светът често изглежда объркан и несправедлив“, казва той. "Но мисля, че насред хаоса осъзнаваме границите на състраданието си."

Очаква се мемоарите на Гарард да бъдат публикувани през пролетта на 2016 год.

 

Снимка: TEDxBG