Ученици на Американския колеж в София с отлични постижения на турнир по дебати за студенти

Четирима ученици на Американския колеж в София се включиха в турнира по дебати NBU Open на 7 юни в Нов български университет в София.  Кристия Навущанова и съотборничката й Габриела Иванова (8. клас), както и Йоанна Димитрова (10. клас) и Никола Михайлов (9. клас), се състезаваха изцяло срещу студенти от няколко университета в София.

Макар че бяха изправени пред много по-големи от тях състезатели, и то в съвсем нов формат (Британски парламентарни дебати), какъвто никога преди не бяха упражнявали, и двата отбора на Колежа се представиха изключително добре. Йоанна и Никола стигнаха до финалния кръг на турнира. Габи и Криси се класираха веднага след тях, като почти стигнаха до финал. Съдиите, зрителите и останалите състезатели бяха еднакво възхитени от усилията на нашите осмокласнички Габи и Криси, които се представиха на нивото на някои студенти и дори по-добре от тях.

Николай Нейков от Софийската асоциация по дебати, който беше съдия на турнира, каза: „Изумително и истински окуражаващо е, че има така обещаващи млади дебатьори като Кристия и Габриела, както и, разбира се, като Никола и Йоанна. Да си в 8., 9. или 10. клас, а да покажеш такова ниво на аналитичност, зрялост и познания пред много по-възрастни опоненти, означава много. Съдейки по тези техни резултати, лесно можем да стигнем до заключението, че светло бъдеще очаква клуба по дебати на Американския колеж в София.” 

Треньорите на клуба по дебати г-н Адам Салигман и г-н Скот Блайуайз придружиха отборите на турнира.

Поздравления за Йоанна, Никола, Криси и Габи за добре свършената работа!

от Скот Блайуайз