Наши ученици взеха участие в „Деня на Основателите“ в Истанбул

Целта на Founders’ Day е да интегрира ученици и учители от американски училища, разположени на територията на бившата Османска империя, в едно голямо семейство, изпълнено с невероятни емоции и нови запознанства. Тази година организатори на събитието бяха екип от ученици, учители и ръководители от Üsküdar American Academy, американско училище, което се намира в Истанбул.

 

Колежът изпрати десет свои представители. Осемте ученици бяха Лора Белчева (президент на ученическия съвет), Росен Вутов (вицепрезидент на ученическия съвет), Минчо Вичев (касиер на ученическия съвет), Здравко Варбанов (секретар на ученическия съвет), Ива Лазарова (сенатор на 12. клас в ученическия съвет), Стефан Пацов (сенатор на 12. клас в ученическия съвет), Лин Ле (капитан на момичешкия отбор по баскетбол) и Никола Караколев (капитан на момчешкия отбор по баскетбол). Учениците бяха придружени от двама преподаватели: Катери Котюр-Латюр (преповадател по биология на 11. клас) и Еймъс Ван Ди (преповадател по английски език на 10. и 11. клас).Другите участници бяха ученици и учители от общо шест  училища в Турция, Гърция и Ливан  - Üsküdar American Academy,  American Collegiate Institute, Tarsus American College, International College, American College of Greece-Pierce и Anatolia College.

Програмата на събитието беше разнообразна и занимателна. Тя включваше игри за запознанства, пеене, презентиране на училищата, баскетболен мач, съзтезание за измисляне на лого на събитието, церемонии по откриване и на закриване и круиз по Босфора с обяд и танци. Приятна изненада беше круизът по Босфора заради спонтанната презентация на национални танци от учениците и желанието на всеки да научи нови аспекти от културата на другия.

„Всеки един от нас осъществи много ценни контакти с ученици от други училища и най-вече с милите и приветливи домакини, които бяха така добри да ни приемат като техни гости. Искрено благодарим на училището за тази възможност да бъдем част от едно невероятно събитие и да опознаем една нова и интресена култура!“, споделят представителите на Колежа.

Снимката горе показва логото, създадено от всички участници в събитието.