Впечатляващ успех на тазгодишния Щедър вторник

Щедрият вторник (Giving Tuesday) по всяка вероятност е най-голямото благотворително движение в момента в глобален мащаб и събитие, което вдъхновява даряване за важни каузи. Като твърд привърженик на идеята, че качественото образование е жизненоважен приоритет винаги и особено в трудни времена, колежът се присъедини към движението през 2019 г.

През 2023 г. колежът проведе петото издание на кампанията за фондонабиране по случай Щедрия вторник. Дарители по целия свят обединиха усилия в полза на доброто, а Американският колеж в София си постави за цел да събере достатъчно средства за обучението на още двама изключителни ученици за следващата учебна година.

Беше вдъхновяващо да се види как заедно завършили колежа, настоятели, бивши и настоящи преподаватели, приятели на колежа от всички кътчета на света събраха 31 715 лева. От името на учениците, преподавателите и цялата общност на Американския колеж в София изказваме дълбока благодарност на всички, които допринесоха. 

Вашата щедра подкрепа създава възможности за достойни наши ученици и техните семейства, тя има потенциала да променя животи. Благодарим!