Дебатьори от Колежа отново с награда от национално състезание по дебати

Ученици от Клуба по дебати в Колежа участваха във Февруарското национално състезание на Българската съдебна лига (БСЛ), което се проведе в езикова гимназия „Христо Ботев“ в гр. Кърджали на 15 и 16 февруари. Участниците наброяваха близо 150 ученици от 17 училища от цяла България.

Ива Саръмова 10/2, Михаил Георгиев 10/7 и Веселин Нанов 10/2 се класираха на първо място в категорията "Карл Попър" за ученици от 10.-12. клас, в рамките на която се състезават два отбора с по трима състезатели. Михаил и Веселин дублираха успеха си от първото за настоящата учебна година национално състезание по дебати, което се проведе в София през декември 2013 г. Вторият отбор на Колежа в състав Светослав Костов 12/5, Евгени Марчев 9/7 и Стоян Тренчев 10/1 не се нареди сред победителите, но активно участва в подготовката на Ива, Михаил и Веселин за полуфиналите и финалите.

Преподавателите от Колежа Майкъл Дийгън и Хана Алън бяха сред организаторите на състезанието, а Саманта О‘Хара, Аманда Янг и Адам Салигман бяха доброволци и изпълняваха ролята на съдии в различни етапи от събитието.

Поздравления на всички участници от Клуб „Дебати“!

 

На снимката отляво-надясно: Михаил, Ива и Веселин