Успех на делегатите от колежа на конференцията „Модел Обединени нации“ в Американския университет в България

По време на почивните дни по случай Деня на Освобождението, 3-5 март, делегация от 15 колежани участва в конференцията „Модел Обединени нации“ в Американския университет в България.

Отборът от колежа се представи изключително добре и беше признат от екипа на конференцията с Наградите за най-добър делегат и в трите комисии на конференцията:

  • Съвет за сигурност - Деница Бойкова ’23 (Руска федерация)
  • Асамблея по околната среда - Сара Бехар ’24 (Венецуела)
  • Съвет по правата на човека - Богдан Жеков ’24 (Катар)

Освен това, поради невероятния си принос, още деветима членове на екипа получиха почетно отличие:

  • Съвет за сигурност - Анна Хачикян ’23 (САЩ) и Захари Павлов ’24 (Франция)
  • Съвет по правата на човека - Станимира Петрова ’24 (Финландия), Йоана Владимирова ’23 (Мексико), Райлънд Иванов ’25 (Индия) и Йоана Христанова ’24 (Казахстан)
  • Асамблея по околната среда Адриан Дьорфлер 25 (Бангладеш), Ема Йорданова ’24 (Италия) и Светлозар Димитров ’25 (Сенегал)

Делегацията от колежа участва в активни дискусии в трите комисии на конференцията, които успяха да приемат по две резолюции всяка. През трите дни на конференцията делегатите си сътрудничиха със студенти от АУБ, които следват специалности в областта на международни отношения и политиката, както и с представители на Първа английска езикова гимназия в София.

„Екипът на ACS MUN остана много доволен от организацията на събитието и би изразява своята специална благодарност към г-н Тонг „Джеймс“ Нгуйен, президент на Клуб Модел „Обединени нации“ в Американския университет в България, който ни помогна да се почувстваме като у дома си в AUBG.“ – коментира д-р Зорница Семкова, спонсор на клуба "Модел ООН" в колежа.

Поздравяваме всички делегати, преподавателя по философия в Колежа Василена Стоянова и д-р Зорница Семкова за поредния успех!