Пълноцветно и със звук: Първи учебен ден в Американския колеж в София за учебната 2022-2023 година

От 2019 г. общността на колежа не беше имала възможност да се събере в пълния си състав в един от най-съкровените и важни дни – началото на новата академична година на 15 септември. Датата е специална за всички преподаватели и ученици в България, a в колежа новата учебна година е своеобразен фестивал, с музика и цветовете на различните блокове на колежаните, отчетливо лилаво за зрелостниците и бяло за подготвителния клас.

Всъщност празненствата за постъпващите осмокласници започнаха на 14 септември с кратка церемония и прием за тях и техните семейства. По време на събитието, което се проведе на Тревното игрище, осмокласниците получиха своите „стартови пакети“, съдържащи писма от ръководителя на Катедрата по английски език в 8. клас и деканите на 8. клас, карта на учебния копмлекс, напътствия за първите им дни в колежа, списък с извънкласни възможности, специална гривна и шоколад. Новите ученици успяха и да се запознаят със своите връстници, президента на колежа, декана на учениците и заместник-директора, както и с всичките си преподаватели и администрацията на колежа.

Бодрата и слънчева утрин на 15 септември помогна на групата плахи, но решителни осмокласници да се ориентират в учебния комплекс и навреме да пристигнат пред Сандърс Хол. Випуск 2027 беше свикан в 08:45 за първоначални насоки и много важна част от традицията в колежа - снимката на 8. клас на стълбите на Сандърс Хол. Випуск 2027 е 30-ата група ученици в Американския колеж в София, която прави тази емблематична снимка за първия учебен ден, след като Випуск 1997 направи това за пръв път на 15 септември 1992 г.

Обагрен в сияйни цветове, учебният комплекс приветства всички ученици, преподаватели и служители за традиционния фестивал на блоковете на Тревното игрище. Деканът на учениците Стивън Морисън, в ролята на водещ, представи новия президент на колежа Емили Сарджънт-Бийзли, която приветства учениците и ги поздрави за вълнуващото пътешествие, на което те поемат. Деканът представи президентите на ученическия съвет и покани учениците от всеки блок да обиколят игрището в своя традиционен цвят под звуците на избраната от тях музика. След като Phoenix, нашите дванайсетокласници, преброиха до 12 и завършиха своята обиколка, общността приветства новия випуск. Веднъж получили своето знаме, осмокласниците бяха посветени като Black Eagles.

По традиция ACS Vocapella изпълни българския и американския химн, последван от химна на Американския колеж в София и още един красив музикален поздрав. Кулминацията на тържествата беше снимката на всички ученици и преподаватели на стълбите на Острандър Хол. Всички 954 ученици, пременение в цветовете на своя блок, се усмихнаха за снимка, която запечата завинаги този повратен момент в тяхната академична кариера.

Нека всеки ден от академичната 2022-2023-та година бъде изпълнен с учене и израстване, така че мечтаното бъдеще на всички ученици да стане още по-достижимо. Честит първи учебен ден и на добър час!