Рекорден успех на кампанията "Да дарим сигурност"

В тази година на безпрецедентни трудности имахме безпрецедентни постижения.

Когато през март и април световната криза с COVID-19 постепенно завладя света, икономическата несигурност и наложените ограничения доведоха до рецесия. Малкият и семеен бизнес се сринаха. За нас в Американския колеж това беше показател за евентуално увеличение на нуждата от финансова помощ за учебната 2020-21 година. Освен това кризата доведе до значително изоставане в даренията спрямо предишната година. През юни Офисът за развитие прецени, че, за да се компенсира спада, са нужни 65 000 лева. Трябваше да ги набавим до 31 август, когато приключва дарителският цикъл.

Така се роди кампанията „Да дарим сигурност,“ чиято цел беше да събере пари за финансова помощ в подкрепа на семействата на ученици в колежа, пострадали от икономическата криза.

Обърнахме се с молба да се присъединят към лидери от различни кътчета на нашата общност. Президентът Юинг постави начало на кампанията с видео послание. Любими преподаватели заснеха емоционални призиви, в които изразиха желанието си да видят отново учениците си в класната стая – без притеснения за такси и пари. Рекорден брой завършили и настоятели дариха в рекордни количества. Бивши преподаватели и родители на настоящи ученици също го направиха. Като цяло, редовните дарители увеличиха сумата, а нови дарители се включиха за първи път. Призивът се разчу навсякъде по света, където членове на общността ни вярват в нашата мисия.

До края на деня, 31 август, получихме 86 324,37 лева.

Това е рекорд в историята на училището. Това лято дори и най-отдалечените членове на общността доказаха за пореден път, че семейството на Американския колеж е силно и единно. Можем да разчитаме едни на други, даже и в тези времена на тежка икономическа криза.

От името на семействата на днешните ученици, смирено благодарим на всеки дарител в тази кампания!