Почитане на Деня на Освобождението в Американския колеж в София

По традиция общността на Американския колеж в София се събира на стълбите на „Острандър Хол” за церемонията в чест на Националния празник на Република България Трети март. Тази година честваме славния повод с онлайн видео, в което звучат изящното изпълнение на националния химн от Хора на колежа, празничното слово от президента Ричард Т. Юинг Мл., кратка историческа справка и откъси от знаменателни български литературни произведения, произнесени отлично от наши ученици.

Някои колежани имат възможност да са в учебния комплекс около Деня на Освобождението и деветокласниците от Сената към Ученическия съвет украсиха празнично трапезарията и кафето в духа на националния празник, подчертавайки традиционни български символи като трибагреника, известни революционни герои и техните непреходни послания, балони в цветовете на националния флаг, покривки и т.н. Учениците от клуб “Интеракт” също допринесоха, като популяризираха допълнително заветите на възрожденските герои от навечерието на Освобождението. 

Насладете се на духа на Деня на Освобождението в Американския колеж в София в галерията и се присъединете към празника при нас, като гледате видеото. 

Честит Ден на Освобождението на България!