Фестивалът на изкуствата е тази събота

arts-fest-2022-event-cover

Фестивалът на изкуствата накратко
След двугодишно прекъсване, известният Фестивал на изкуствата в колежа се завръща в учебния комплекс в събота, 4 юни, с начален час 10:30. Фестивалът на изкуствата е традиция в Американския колеж в София, която датира от средата на 90-те години. Събитието е празник на талантите, отдадеността и одухотвореността на нашите ученици и преподаватели, като разкрива различни аспекти от живота извън класната стая в колежа и също така набира средства за ученическите дейности и Програмата за намаляване на учебната такса. Гостите на Фестивала на изкуствата се наслаждават на храна, напитки, музика на живо, домашно приготвени лакомства, сладолед, конна езда и др.

Щандове на клубовете
Фестивалът на изкуствата 2022 ще предложи на гостите възможност за среща и подкрепа на ученическия вестник College Life, Клуба по изкуствата, списанието за литература и култура „Беседа“, Клуба по природни науки и фестивала FISSION, Клубовете „Първа помощ“, Time Heroes, „Да запазим планетата“, Клуба по химия и други. Техните щандове ще бъдат достъпни през целия ден, така че се отбийте, срещнете се с учениците и ги разпитйте за техните каузи.

В светлината на прожекторите: Програмата за сценични изкуства
Гостите на Фестивала на изкуствата 2022 ще могат да се насладят на учениците от известната Програма за сценични изкуства в колежа. Специално за вас учениците ще покажат откъси от мюзикъла на колежа - „Котките“, „Ромео и Жулиета“ в изпълнение на Програмата за драма на английски език, Търсачи на вълшебства от ACS Vocapella и Танцовата програма и „От дъното на моето тийнейджърско сърце“, от програмата за българска драма. Шоуто започва в 11:15 часа в Аудиторията „Уитакър“.

Има и още!
Сцената на открито „Лин и Линда Дафт“ ще бъде домакин на вълнуващо музикално ученическо представление от талантливи и опитни изпълнители. Не го пропускайте, започва в 13:40. Ако интересите ви са в сферата на литературата, посетете четенето, организирано от списанието за литература и култура на колежа „Беседа“ в 13:30 часа в библиотеката „Гипсън“. Ако ви влекат балканските танци, бъдете готови в 13:25 пред Сандърс Хол.

Томбола с награди
Не пропускайте двата кръга на тегленето на томболата за възможност да спечелите прекрасни награди от нашите щедри спонсори! Благодарим на София Филм Фест, Клиника Дерма и Лазер, Фисто Комерс, Гранд Хотел София, Playground, Технополис и останалите физически и юридически лица за предоставените безвъзмездно наградите. Вземете своите късметлийски билети за томбола предварително от 8-класник или по време събитието!

Заповядайте на Фестивала на изкуствата, на 4 юни от 10:30 в колежа!