Отбор “MAL Inc. Oh” от колежа грабна второто място на хакатона Hack for Innovation

В конкуренция с по-възрастни и по-опитни състезатели

Маратони, мейкатони, хакатони… думи, с които определено започваме да свикваме, докато този тип събития бавно, но сигурно се превръщат в част от природата на Американския колеж. Миналата седмица нашият отбор „MAL Inc. Oh“, който се състои от талантливи деветокласници и единадесетокласници и техния преподавател Радостина Чипанова от свободноизбираемия час по „Физическо изчисление с Raspberry Pi”, спечели второ място в хакатона Hack for Innovation, организиран от Ocado Technology. Със своя технологично настроен поглед, обърнат към действителния живот и в рамките на само 48 часа, отборът „MAL Inc. Oh” създаде решение за грижа за домашни любимци в отсъствието на техните човеци.  

Нещо повече - „MAL Inc. Oh“ е най-младият отбор сред 20 екипа, състоящи се предимно от студенти в Техническия университет в София, Факултета по Математика и информатика на Софийския университет или активно работещи софтуерни разработчици.

„Много се гордея с нашите ученици Йоана Станкова, Антони Миланов, Петър Драганов, Александър Иванов, Максим Селвелиев и Памела Христова!“ – каза Радостина Чипанова, Преподавател по Информатика в колежа. Ние също сме толкова щастливи и се гордеем!