Онлайн събития на хоризонта: Празник на природните науки и FISSION 2021

В духа на постоянство и устойчивост, Американският колеж в София започва подготовката за предстоящите основополагащи научни училищни събития през следващия срок: Празника на природните науки и Международното научно изложение FISSION. Понастоящем и двете събития са насрочени за края на м. март 2021 г., в онлайн формат. Във FISSION традиционно участват ученици от редица столични училища и състезатели от чужбина, а спонсори на предишни издания са били Нов български университет, фондация "Америка за България" и Джулиани. 

До понеделник, 23 ноември колежаните могат да предават своите кандидатури за участие в една от двете категории: Експериментално изследване или Работещ модел. В документите е задължително да присъства и съгласието на техния преподавател-надзорник. 

Творческите трудове в областите природни науки, математика и компютърни науки на младите и упорити теоретици, експериментатори, инженери, изследователи, дизайнери и програмисти за Празника на природните науки на колежа и FISSION ще изискват определена доза устойчивост на характера. Въпреки това, уверени сме, че постоянството на нашите ученици и преподаватели ще надделее в името на научните изследвания и нямаме търпение да се възхитим на техните проекти за експериментални проучвания и работещи модели!