Успешен международен футболен турнир за колежа

От Валери Банчев, Директор на спортната програма

Снимки: Дейвид Йорданов

Провелият се изминалия уикенд Международен футболен турнир на колежа беше изключително успешен, а училищната ни общност демонстрира завидни талант, спортно майсторство и приятелски дух. В турнира взеха участие четири отбора юноши: Американското международно училище в Израел, 35-то училище за чужди езици, училище "Азбуки" и домакините от колежа, както и три отбора девойки: LP Super Sport, отново Американското международно училище в Израел и колежа. 

Отборът на юношите от колежа се представи изключително, като спечели всичките си мачове с впечатляващи резултати: 8:0 срещу гостите от Израел, 6:0 срещу 35-то ОУ и 4:1 срещу Азбуки. Отличното представяне на отбора ни рефлектира отдадеността и упоритата работа, която влагат в тренировките си и за които изключително се гордеем с тях.

Отборът на девойките от колежа завърши на трето място и демонстрира решителност, отборен дух и стремеж към усъвършенстване по време на целия турнир.

Благодарим на всички футболисти и футболистки от колежа за спортсменството и честната игра, на всички треньори за непрестанните им усилия в развиването на уменията и талантите на нашите ученици, на нашите мажоретки, които допринесоха за атмосферата на турнира със своя ентусиазъм и енергия и на екипа на Декана за подкрепата им в координирането на този турнир и превръщането му в огромен успех.

Международният футболен турнир на колежа беше нещо повече от спортно събитие; той беше празник на силните приятелства в нашето училище и на създаването на нови приятелства с останалите участващи училища. Той беше и пример за духа на колежа и за нашия ангажимент да насърчаваме връзките в нашата глобална общност.