НАШИТЕ ПЪРВИ СТЪПКИ В ГОЛФА

През пролетта на 2012 г. преподавателите по спорт към Колежа направиха първите си стъпки в голфа на игрището на St. Sofia Golf Club & Spa.

Заниманията по голф за колегите ни са изцяло инициирани, организирани и координирани от единадесетокласничката Владислава Паскова - самата тя от години се занимава с този спорт. Преди повече от година Владислава е разговаряла с Президента на Колежа, д-р Джонсън, като е предложила да включим уроци по голф към спортната ни програма. Като първа стъпка Владислава осигури безплатни уроци с професионални инструктори за преподавателите ни по спорт, за да придобият умения за преподаване на спорта на нашите ученици. За учебната 2012-2013 година вече е планирано да се закупи необходимото основно оборудване и часовете по спорт да включват и занимания по голф.

Както д-р Джонсън сподели: „Владислава показа отлични организационни умения – ако не беше така активно ангажирана с проекта, той просто нямаше да се реализира. Смятам, че заниманията по голф ще са важно допълнение към спортната ни програма, тъй като спортът става все по-популярен. В Колежа се стремим да изграждаме всестранно развити личности и вярвам, че умението да играят голф ще е само от полза за бъдещото професионално развитие на възпитаниците ни”.