Гледайте Класическия концерт на колежа в YouTube на 1 април

Класическият концерт на учениците е традиция, която води своето начало в първите години след повторното отваряне на Американския колеж в София. Негови предшественици са инструменталните и вокални програми и редовни концерти в колежа от междувоенните години на миналия век и, както тогава, така и сега, той е основен подиум за изява на разнообразните музикални таланти на колежаните. 

И на тазгодишния концерт ще чуем чудесни изпълнения, като отново ще се насладим на пиеси, които не са били изпълнявани на предишни концерти. Хорът на колежа, много пианисти и арфистка ще представят свои вълнуващи интерпретации на класически музикални произведения, като програмата включва и 2 дуета за пиано - единият е “сестрински дует”, а другият - “дует на братовчедите”. 

За финала на концерта хорът на колежа ще отведе публиката на чудно пътешествие из класическите музикални шедьоври, които и днес са емблематични стълбове на западната музикална традиция. 

Гледайте традиционния Класически концерт на учениците в Американския колеж в София в канала на колежа в YouTube в четвъртък, 1 април 2021 г. от 17:00.