Начало на учебната 2021-2022 в Американския колеж в София

“Толкова се радваме да бъдем тук, заедно с вас, присъствено, в този прелестен и старинен учебен комплекс. Моите колеги и аз ви приветстваме и ви пожелаваме забележително академично израстване в колежа.” 

С тези думи президентът на колежа д-р Ричард Т. Юинг-младши откри приветственото си слово по случай началото на учебната 2021-2022 година. И тази година колежът посрещна новите осмокласници и техните семейства на 14 септември, когато всички те се запознаха с преподавателския и с административния екипи, получиха встъпителни информационни пакети и научиха подробности за първите дни в осми клас в колежа.

На 14 септември в колежа посрещнахме и новите чуждестранни ученици, както и тези, които се присъединяват в 9. и 10. клас. Освен изясняването на практически въпроси, новите колежани имаха възможност да се запознаят помежду си, да научат повече за учебния комплекс и не на последно място, да се позабавляват с интересни интелектуални и физически игри. 

Тържественото начало на учебната 2021-2022 година в Американския колеж в София бе поставено, както повелява обичаят, на 15 септември. С цел намаляване на риска от разпространение на COVID-19 в учебния комплекс, всички випуски отпразнуваха деня поотделно. Като се явяваха в училище поетапно, учениците от всеки випуск участваха в церемония за първия учебен ден, получиха ценни съвети от президента и декана на колежа, както и практически насоки и поздравления от ръководителите на блоковете и администрацията на колежа. По традиция, в началото на церемониите Хорът на колежа изпълни на живо химните на България, САЩ и на колежа, а всеки випуск получи като поздрав и посветена на него популярна песен. Президентите на Ученическия съвет връчиха знамето на блока Black Eagles на двама смели представители на випуск 2026, с което новите осмокласници официално станаха част от общността на училището. 

Още веднъж на всички ученици бяха напомнени и актуалните мерки и очаквания към тях за намаляване на риска от разпространение на COVID-19, а именно носене на маски на закрито, спазване на указанията за посока на движението, спазване на дистанция и често миене и дезинфекциране на ръце. Постоянството в усилията на общността на колежа да спазва тези мерки и да не допуска разпространение на вируса би могло да доведе до така бленуваните повече присъствени учебни дни през тази академична година. 

Като част от обичаите в колежа за 15 септември, всеки випуск си направи и традиционната снимка на стълбите на Острандър Хол. Пожелаваме на колежаните и на всички ученици една успешна, изпълнена с радостни предизвикателства и присъствени дни учебна година.