Първата изложба на Полина Кочева от випуск 2007 ...

...беше открита на 15 май  в кафене Mood (ул. „Цар Борис III”, No: 90) и ще бъде там още два месеца.

Цялата изложба с живописни и графични творби е с название „Отвътре”. Полина сподели, че в цикъла „Отблизо” е рисувала различни емоции и състояния на човешката душа. Това всъщност са портрети на нейни приятели. Картините впечатляват не само с големия формат, но и с палитрата от емоции, които изобразяват. Поли разказа, че ги е рисувала спонтанно нощем, за няколко часа всяка.

Красивите залези и лалетата са вдъхновили Поли за композицията със сух пастел ”Трите лалета”, която е избрала и за плакат на изложбата си.

Впечатляващи са и експерименталните живописни и графични творби по задачи от следването на Поли. „Мома” е картина, нарисувана в стила на Владимир Димитров–Майстора, но само с основните цветове – червен, син и жълт. Графиката „Градината на качествата” е илюстрация по холандска приказка и представя различните човешки настроения и качества като годишните сезони.

Полина Кочева учи в Utrecht School of Arts (HKU), Холандия, специалност илюстрация.  От месец август тя ще следва Art & Technology в университета Saxion, в град Enschede в Холандия. Желаем много бъдещи успехи на Поли!