Обучение в полза на обществото в 8. клас

Тази седмица приключи деветото издание на проекта на осмокласниците „Обучение в полза на обществото”. От средата на февруари учениците, напътствани от преподавателите от Катедрата по английски език в осми клас, работеха с много желание по проекта. Децата, разделени на двойки, получиха задачата да измислят идея за приказка, да напишат самата приказка и да я илюстрират. Резултатът беще общо 81 книжки с оригинални приказки.

Междувременно, те посетиха няколко пъти децата от 1. до 3. клас от 39-то СОУ в Младост. По време на тези посещения осмокланиците се сприятелиха с по-малките ученици и ги запознаха с идеите си за приказки. На 25 март учениците от 39-то СОУ ни посетиха в Колежа. Гостуването им започна в Аудитория „Уитакър“, където с удоволствие изгледаха поставените на сцена четири избрани приказки. След това посетиха класните стаи на осмокласниците в Сандърс Хол и всяко дете получи по една книжка с приказка. Малчуганите бяха щастливи да видят, че на копието, което получиха, имаше специално посвещение за тях от авторите на приказката. Самите книжки бяха изработени от Orange Center, като връзката ни с тях и изпълнението на поръчката бяха организирани от Наталия Манолова, Координатор на отдел „Връзки със завършили ученици, планиране и прием“. Използваме възможността да благодарим на г-жа Манолова за помощта й и усилията, които вложи, за да реализираме успешно нашия проект. Специални благодарности и на служителите от Ученическата трапезария за почерпката, която подготвиха, и на отдел Поддръжка за съдействието. Както винаги, проектът нямаше да бъде възможен без подкрепата на д-р Джонсън и г-жа Ангелова – благодарни сме им, че, независимо от натоварената им програма, намериха време да се порадват на представленията на осмокласниците на 25 март. Последно, но не и по важност – благодаря на всички ученици от осми клас и на техните учители! Благодарение на вас проектът се превърна в още една хубава традиция в Колежа. Какъв чудесен начин децата да научат, че, давайки на околните, човек получава много и за себе си!

Без съмнение, обучението в полза на обществото дава отлични резултати като образователен подход и ще продължи да бъде част от обучението на нашите осмокласници.

Румяна Иванова,
Ръководител на Катедрата по английски език в осми клас