Изключително представяне за колежаните на MITMUNC XIII

От мястото на събитието предава делегатът Петър Петров, секция 11-3: Колежанският отбор, който взе участие в тринайсетото издание на конференцията „Модел Обединени нации“ с домакин Масачузетския технологичен институт постигна забележителен успех. След три нощи разгорещени обсъждания, изграждане на коалиции и активна дипломация, трима от единайсетте делегати заслужиха награди за своите постижения. Ясен Николов бе споменат с почести за работата му в офиса на ООН за управление на въпросите свързани с космическото пространство (UNOOSA). Лилия Чаталбашева и Петър Петров бяха отличени като изключителни делегати в своите комитети, съответно Международния наказателен съд (ICC) и Съвета за сигурност на ООН (SC).

Участието на делегатите в UNOOSA, Икономическия и социален съвет на ООН (ECOSOC), Върховния комисариат за бежанците на ООН (UNHCR), ICC, SC и Комитета за история и съвместно справяне с кризи (Historical and Joint Crisis Committee) представлява голяма стъпка за клуба. Трима от делегатите участваха в конференция „Модел Обединени нации“ за пръв път, а двама други не се бяха сблъсквали с формата на Международния наказателен съд преди. 

Следващата конференция „Модел Обединени нации“, в която ще се включи едноименният клуб, ще бъде с домакин Американския колеж в Гърция след по-малко от месец. Отборът се надява, че ще успее да постигне и даже надмине успехите, които пожъна на тринадесетата конференцията „Модел Обединени нации“ в Масачузетския технологичен институт.