Колежани с участие в международната конференция "Модел Обединени нации" в Дъблин

Американският колеж отново взе участие в международната конференция "Модел Обединени нации", организирана от един от най-престижните колежи в Ирландия - St Andrew's в Дъблин. Тази година се включиха повече от 700 делегати от цял свят.

Ние участваме за четвърти път във форума и по тази причина имахме честта единият от отборите ни да представлява Япония - една от най-силните в политическо и икономическо отношение страни днес. Вторият отбор на Колежа представляваше Кипър.

Конференцията е прекрасен начин за трениране на бъдещи световни лидери. Програмата включва симулации на дискусии по подобие на тези в Организацията на Обединените нации на различни политически, социални и екологични теми. Подготовката на учениците ни започна още през октомври и продължи до самата конференция, която се проведе в края на март. Конференцията се състоя в хотел Royal Marine, разположен в тиха част на града близо до яхтеното пристанище и предоставящ необходимите условия за подобно събитие. Атмосферата беше приятелска, а ирландците още веднъж демонстрираха гостоприемството си.

Благодаря на колегата Искра Велинова и на ръководството на Колежа за подкрепата за участието ни в конференцията! 

 

Мариана Рашкова, съветник на клуб "Модел Обединени Нации"