Карла Дирликов Каналес ще произнесе тържественото слово на дипломирането на Випуск 2024

Радваме се да споделим, че световноизвестната оперна певица Карла Дирликов Каналес ще произнесе тържественото слово на церемонията по дипломирането на Випуск 2024. Постиженията на г-жа Каналес са изключително много, но предстоящата й изява в колежа е първа за нея в България, родното място на нейния баща. 

Карла Дирликов Каналес е спечелила признание на водещи сцени по целия свят като изпълнител, като същевременно е призната и като академик, застъпник и предприемач. Понастоящем Карла е част от администрацията на президента Байдън като старши съветник и пратеник за културен обмен в президентския комитет по изкуствата и хуманитарните науки. Освен това Карла преподава в Училището по държавно управление „Джон Кенеди“ към Харвардския университет, а също така е гостуващ професор в Училището за международни изследвания „Йозеф Корбел“ и старши научен сътрудник в Училището по право и дипломация „Флетчър“. От 2005 г. Карла е пратеник по изкуствата на Държавния департамент на САЩ.

Карла е член на президентския комитет по изкуствата и хуманитарните науки Turnaround Arts Program, избрана е от списание Foreign Policy за един от 100-те водещи мислители на света и е носител на медал за високи постижения от организацията Sphinx, връчен ѝ във Върховния съд от съдия Соня Сотомайор. В допълнение Карла е обявена за една от 30-те личности с най-голям принос за облика на Музикална Америка за 2018 г. Във всеки един от тези случаи тя е първата оперна певица, която някога е получавала тази чест.

Като класическа певица Карла е търсена заради ролята си на Кармен от операта на Бизе, която е изпълнявала над осемдесет пъти в дванадесет държави. Карла е основател на проекта „Каналес“ - организация с нестопанска цел за изкуство и застъпничество, чрез която създава „Чуй песента ѝ“ - музикално честване на изтъкнати жени-лидери. Карла е била гост-говорител/лектор в ООН, Белия дом, Оксфордския университет, Аспенския институт, на TED конференции, както и гост-писател за “Ню Йорк Таймс”. Владее свободно испански, френски, италиански, немски и английски език, а в момента изучава мандарин.