Бронзов медал за Нора Паскалева на Международния турнир по информатика за напреднали

Две момичета от колежа в разширения състав на националния отбор

На провелия се в Шумен 17-21 април Международен турнир по информатика за напреднали (IATI) своите знания премериха 477 ученици от общо 17 държави. Участваха гимназисти старша и младша възраст от България, Азербайджан, Армения, Босна и Херцеговина, Грузия, Египет, Израел, Киргизстан, Молдова, Пакистан, Румъния, Саудитска Арабия, Туркменистан, Украйна и други. Единайсетокласничката от колежа Нора Паскалева спечели бронзов медал в старша възраст. Поздравления!

Организатор на международния турнир, който се проведе съвместно и с Националния пролетен турнир по информатика, беше Шуменският университет. На националния пролетен турнир Нора зае трето място в група А (11 – 12 клас). Деветокласничката от колежа Мария Недкова също се представи отлично и получи грамота за успешно участие. В общото класиране за група А освен Нора и друг колежанин, Калоян Стефанов, беше отличен с грамота за отлично представяне.

В следствие на отличното им представяне на състезанията, за първи път в историята на колежа имаме две момичета в разширения национален отбор по информатика в лицето на Нора и Мария. И двете са първи в ранглистите за съответния клас за 2023-24 учебна година. Браво!

Заслуга за отличното представяне на нашите ученици има клубът по състезателна информатика с президент Нора Паскалева, където учениците с подкрепата на д-р Росица Тодорова и д-р Паулина Тодорова, се готвят упорито през тази учебна година и жънат успех след успех на различни форуми. 

Поздравления за Нора, Мария, Калоян и техните преподаватели!