Успех за колежани на пролетния младежки бридж лагер 2024

От Елена Аначкова

Поздравления за членовете на Клуба по спортен бридж на колежа, които участваха в Пролетния младежки бридж лагер, организиран от Българскатата бридж федерация. Турнирът се проведе от 1 до 4 март в Минерални бани, близо до Хасково, и включваше две състезания по двойки (IMPs и Matchpoints), както и отборен турнир.

В категорията за начинаещи на състезанието, оценявано с IMPs, всички места от второ до седмо бяха заети от двойки от колежа. Второто място бе присъдено на Матей Павлов (9/5) и Димитър Трушев (9/4), а Александра Златева (9/3) и Давид Кираджибашян (9/5) се класираха на трето място.

В състезанието за начинаещи, оценявано с Matchpoints първото място беше присъдено на Анна Рашкова (9/7) и Ема Петкова (10/3). Второто място отново бе спечелено от Матей Павлов (9/5) и Димитър Трушев (9/4), а Надежда Тихова (9/4) и Александра Стойчева (9/2) се класираха на трето място.

В категорията за напреднали Матилда Лорер (10/8) си партнираше с Борис Михов (дванадесетокласник от Софийската математическа гимназия) и станаха първи на състезанието по мачпойнт. За отборното състезание Матилда и Борис си партнираха с двама зрелостници от Националната природо-математическа гимназия и се класираха на първо място в генералното класиране.

Освен това следните ученици от Американския колеж в София получиха признание за представянето си във всички кръгове на турнира:

Второ място - момичета (до 15 години) - Катрин Чолакова 8/2 и Александра Хаджииванова 8/2

Трето място - момчета (до 15 години) - Симеон Цановски 9/9 и Николай Илчев 9/7

Първо място - момичета (до 20 години) - Матилда Лорер 10/8

Трето място - момичета (до 20 години) - Ема Петкова 10/3 и Анна Рашкова 9/7

Поздравления за всички участници и особено за президента на Клуба по спортен бридж на колежа Матилда Лорер, която е прекрасен учител по бридж и треньор на останалите ученици!