Посланик за един ден: Анна Командарева разказва

Единайсетокласничката Анна Командарева бе сред победителите в конкурса за есе на британското посолство в София „Посланик за един ден“. Благодарение на своя блестящ текст на тема „Ако бяхте посланик за един ден, как щяхте да помогнете на България да се възстанови след пандемията от COVID-19 и по кои три приоритетни области бихте работили?“, Анна има възможност да работи тясно с посолството на Унгария по проект на центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“. „За мен беше голяма чест не само да се срещна и работя с толкова много професионалисти, но и с млади, мотивирани хора. Това беше овластяващо преживяване, което ме изпълни с увереност и надежда за бъдещето.“ – споделя Анна.

По думите на Анна, въпреки злощастното обстоятелство на онлайн провеждане на повечето събития, тя успява да посети унгарското посолство и да се запознае с Н. Пр. г-жа Текла Харангозо. Като част от работата си в рамките на инициативата, Анна е домакин на изложба с произведения, изпратени от деца от цяла България

В изисканото заключително събитие участват уважавани обществени личности: вицепрезидентът Илияна Йотова, Уенди Мортън, министър за европейското съседство и Америките в британското министерството на външните работи, Н. Пр. г-н Роб Диксън и други. В записа на събитието можете да видите Анна два пъти – единият показва как всяка участничка е работила с посланик, а другият представя речи от всички участници.
 
„Реших да продължа работата си с „Амалипе“ и да участвам в техните дейности. Хората, които срещнах там, наистина ме вдъхновяват. Те работят за красива кауза, която искам да подкрепям.“ – завърши Анна.