Колежани със забележителен успех на международното Physics Brawl Online

Единайсетокласниците в колежа Мартин Лозанов, Иван Гюлев и Виктор Величков от отбор PAPRIKA_V и Теодора Маринова, състезаваща се за отбор Bae Ivan, се представиха забележително на международното научно състезание Online Physics Brawl в конкуренция с отбори от 50 държави и заеха 13-ите места в своите категории.

Двата отбора “ступаха” много състезатели и завършиха на първите места от всички български отбори по физика в своите категории. В общото класиране PAPRIKA_V е на 76-о място, а Bae Ivan е на 38-о от 839-е отбора от Индия, Великобритания, САЩ, Чехия и целия свят.

Състезанието Physics Brawl Online предизвиква участниците да решат възможно най-голям брой задачи по физика за 3 часа и е организирано от група студенти от факултета по математика и физика в Карловия университет. Онлайн надпреварата се провежда под егидата на чешкото Министерство на образованието, младежта и спорта.

Поздравяваме състезателите от колежа Мартин, Иван, Виктор и Теодора и им пожелаваме още много успехи в следващите им изяви!