Наши ученици ще представят България в европейски форум

На 8 ноември девет ученици от Американския колеж взеха участие в националния кръг от форума Европейски младежки парламентарен дебат, който се проведе в Пленарна зала на НС. Събитието се организира със специалната подкрепа на Министерството на околната среда и водите.

Темата на дебата беше за и против използването на пластмасите в контекста на съхраняването на енергията и опазването на околната среда. Общо единадесет училища се представиха със 119 ученици. В края на дебата бяха избрани единадесет ученици, които ще представят България на европейския кръг на форума, който ще се проведе следващата пролет в Рим. Горди сме да обявим, че 4 от тези 11 ученици са от Американския колеж. Поздравления за дванадесетокласниците Стефан Курдов и Елтимир Александров, единадесетокласничката Маргарита Тодорова и десетокласника Светослав Костов!

Супервайзорите по този проект, преподавателите г-н Вълев и д-р Семкова, изказват огромната си благодарност на г-жа Калпакова от Катедрата по природни науки за помощта й при подготовката на учениците!