СИМУЛАЦИЯ НА СЪДЕБЕН ПРОЦЕС ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА В КОЛЕЖА

Поздравления за десетокласниците от колежa Никола Бояджиев и Иван Троицкий, които се включиха като отбор на име NBIT и победиха в симулацията на съдебен процес по правата на човека, която се проведе в събота, 16 март. Събитието, осъществено с подкрепата на Фонда за ученически дейности, премина успешно благодарение на ентусиазма и усилията на организаторите дванайсетокласничките Анна Бъчварова, Елица Цветанова и Антония Тарашманова с подкрепата на учителя по математика в колежа и правозащитник Хоакин Ролон, както и на участниците и доброволците. 

Обсъжданият казус в областта на човешките права беше за това дали забраната на служителите в болница да носят религиозно облекло на работа е нарушение на свободата на мисълта, съвестта и религията им и дискриминация срещу тях на основата на религиозната им принадлежност или напротив.

Церемонията по откриването включваше приветствено слово на президента на колежа Емили Сергант Бийзли. Съдийският състав се състоеше от бившия народен представител Димитър Делчев, основател и също така съдия в Международната асоциация за симулации на съдебни процеси, както и дванайсетокласничките от колежа Ива Иванова и Ема Йорданова, прездиенти на клуб “Въведение в правото”, както и студентката по международни отношения в Софийския университет Симона Ефтимова. Възпитаничката на Колежа София Таскова '22 пък се включи, за да връчи наградите на победителите.

На всички, които се включиха - благодарности поздравления!