Семинар по музика за преподаватели

На 9 март  Американският колеж в София беше домакин на семинар, насочен към повишаване на компетентностите на учителите по музика от столичните училища и детски градини.

Семинарът беше на тема „Обучението по музика и фолклорното наследство на българите”. Събитието беше организирано от Регионалния инспекторат по образованието, София-град, и се проведе в Концертната зала на Колежа.

В семинара взеха участие Ваня Арсенова – старши експерт в РИО, проф. д-р Георг Краев – НБУ, Елена Търничкова – главен експерт в МОМН, Бинка Добрева – преподавател по народно пеене в 144-то СОУ „Народни будители”, Нели Владимирова – преподавател по музика в 96-то СОУ „Л. Н. Толстой” и ръководител на вокална група в часове - СИП.

В началото на семинара хорът на Американския колеж с диригент Местро Илия Михайлов направи демонстрация на вокална техника за разпяване. Присъстващите гости имаха възможност да се насладят на прекрасните изпълнения на ученици от Национално музикално училище „Любомир Пипков”, 96-то СОУ и 144-то СОУ.

Снимки от събитието можете да разгледате във фото галерията на сайта.