Колежът бе домакин на финала на Националното състезание по правопис Spelling Bee

В събота, 16 април в Аудиторията „Уитакър в Американския колеж в София се проведе финалният кръг на състезанието по правопис на английски език Spelling Bee. По време на церемонията по откриването вокалната група на колежа ACS Vocapella елегантно поднесе селекция от музикални произведения като поздрав за участниците. В оспорваната надпревара 24-мата финалисти от цяла България премериха сили, знания и умения по английски език.

Spelling Bee е традиционно американско съревнование по правопис, в което участниците „спелуват” (от англ. spelling) – произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на тези състезания е да повишат интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобрят знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Допълнително в процеса на подготовка за различните кръгове, учениците се учат да работят задружно и изграждат отношения на разбирателство, приятелство и взаимопомощ със своите връстници.

За общността на Американския колеж в София е щастие, че имаше възможността да бъде домакин на Националния кръг на състезанието по правопис на английски Spelling Bee. Поздравяваме победителите, всички участници и организаторите за успешния финал.