Преобразена, Абът Хол отново посреща ученици

През 2019 г. Американският колеж в София получи дарение от Американски училища и болници зад граница (ASHA), програма на Американската агенция за международно развитие (USAID), за обновяването на Абът Хол. Тази емблематична, почти вековна училищна сграда на колежа, не беше претърпявала цялостна промяна. Същевременно, тя е дом на няколко академични катедри и класни стаи на Катедрата по хуманитарни науки и изящни изкуства, компютърни лаборатории, академични кабинети и спортни зали, а също и любимо място на учениците за много извънкласни дейности, клубни срещи и събития. Финансирането възлизаше на 721 160 долара и изискваше значителен принос със средства от страна на колежа.

С гордост дадохме нов живот на едно от най-красивите и вдъхновяващи училищни здания в учебния комплекс; всички електрически, всички отоплителни, вентилационни и климатични системи и всички ВиК системи, както и всички прозорци са сменени. Всички външни и вътрешни стени получиха нова облицовка, а всички класни стаи — нови подове и нови осветителни тела. Днес Абът Хол е модерна, устойчива сграда с асансьор за хора с ограничена подвижност до всички етажи и най-съвременни системи за безопасност. Заедно USAID и колежът направиха огромна инвестиция в подобряването на образователното изживяване на учениците и развитието на колежа.

Този проект се реализира благодарение на щедрата подкрепа на американския народ чрез Американската агенция за международно развитие (USAID). Съдържанието на тази статия е отговорност на Американския колеж в София и не отразява непременно възгледите на USAID или правителството на Съединените щати.