Жените в технологиите

26 март 24 | 18:30 - 26 март 24 | 14:36

Аудитория "Уитакър"

Успешна кариера в областта на компютърните технологии – невъзможна мечта или достъпна реализация? Това е дилема, пред която са изправени хиляди талантливи жени и момичета по света. За жалост у много от тях надделява предразсъдъкът, че технологиите не са призвание на жените: манталитет, наследен от времената, когато отговорност, аналитично и критично мислене не са били качества, приписвани на така наречения "нежен" пол. “Жените в технологиите” е събитие, което цели да опровергае тези митове и да вдъхне увереност на младите жени с интерес към технологиите.

Клубът “Заедно в час” към Американския колеж в София и организацията “Women Who Code” ви канят да чуете историите на 5 успешни жени от ИТ индустрията в България, които са пример, че с ясна цел, увереност и много усилия, всяка жена може да разкрие потенциала си в индустрията. Това е възможност да предизвикате себе си, да се вдъхновите и да вдъхновявате!

Панелистите са Диана Стефанова, до скоро управляващ директор на най-голямата софтуерна компания в България, VMware и венчър партньор във фонд за рискови инвестиции, BrightCap; Кристина Стоицова, технологичен лидер с над 20 години опит в компании като Financial Times и VMware; Румяна Митрева, R&D директор в Broadcom Software, а преди това в KPMG; Йоана Боянова, мениджър в Broadcom и част от организацията Women Who Code в София; Паулина Чотрова, с опит от Microsoft и в сферата на DeepTech, в момента активна в 3 технологични компании, едната от които стартъп. 

Предстои на 26 март 2024 г. от 18:30 ч. в Аудитория "Уитакър" на Американския колеж в София. Местата са ограничени, така че не пропускайте възможността да се регистрирайте за събитието ТУК.

За кого е подходящо? На събитието са поканени както ученици, така и специалисти от индустрията. Важно е жените да се подкрепят, да се насърчават и да се учат една от друга. Събитието има за цел да събере различни възрастови групи, които да могат да обменят информация и съвети.

Повече информация за събитието, панелистите и партньорите, можете да намерите ТУК.

Организаторите отправят специални благодарности на партньорите си от Заедно в час, Училищна Телерик Академия и Female Entrepreneurship Bulgaria.