Международен фестивал на природните науки FISSION

12 април 24 | 17:00 - 13 април 24 | 15:00

ACS Campus

50

Деветото издание на Международния фестивал на природните науки FISSION ще се проведе на 12-13 април 2024 г. в учебния комплекс на Американския колеж в София. Фестивалът ще събере участници от цял свят, които ще имат за задача да представят своите проекти, както и възможност да се включат в дискусии със съмишленици. Така ще могат да разгърнат своето въображение, а също и да бъдат възнаградени за своята ангажираност и упорити усилия. 

Във фестивала могат да участват ученици в 5 - 12 клас, като те могат да създадат проект в категории, вариращи от биомедицина, биология и химия до екология и науки за околната среда, компютърни науки, математика, физика и инженерство. 

FISSION започва на 12 април 2024 г., когато се очаква участниците да пристигнат в следобедните часове, да разположат проектите си на мястото на събитието и да се регистрират. Фестивалът продължава на следващия ден, 13 април, с церемонията по откриването, представянето на проектите и церемонията по награждаването. В рамките на съботния ден са включени и семинари и лекции, които предлагат и ценни възможности за създаване на контакти. Тук можете да откриете подробната програма за събитието за самите участници.

Гостите на Фестивала ще могат да видят повече от 65 проекта и да зададат всичките си въпроси на техните създатели, над 160 ученици от София, страната и чужбина. Не е за пропускане за любители на всички направления на STEM на всякаква възраст. Заповядайте в събота, 13 април между 11 и 13 ч. в спортната зала на колежа, известна като Балона.