Катедрата за чужди езици в колежа отбелязва Европейския ден на езиците

с "дърво на желанията"

На 26 септември Катедрата за чужди езици в колежа отбеляза Европейския ден на езиците с вдъхновяващо и интерактивно събитие, създавайки заедно „Дърво на желанията“. Ученици и служители от цялото училище се събраха, за да напишат своите желания, мечти и надежди, свързани с изучаване на чужди езици върху цветни листа, които сега украсяват коридора на Катедрата.

Дървото на желанията символизира споделената визия на Катедрата за важността на езиковото многообразие и изучаването на нови езици. Всяко желание спомага постигането на целите на нашата общност - от овладяването на нов език до изучаването на културата или културите, които стоят зад него. Всяко желание ни напомня за силата на езиците в насърчаването на разбирателството и изграждането на мостове между хората.

Поканихме всички да се отбият на третия етаж на Сграда 5, където са класните стаи на Катедрата за чужди езици и да прочетат съкровените по/желания, а също да добавят своите, ако се чувстват вдъхновени! 

Тазгодишното честване на Европейския ден на езиците беше красиво свидетелство за отворения към света мироглед на нашето училище. Очакваме с нетърпение да продължим да възпитаваме любов към езиците и културите в нашата общност.

Благодарим на всички, които участваха и помогнаха за успеха на събитието! 

От Катедрата за чужди езици