Лятно училище 2019

Това лято има изключително повишаване на интереса към нашето лятно училище. Досега 216 деца са записани да прекарат част от лятото си в красивия ни учебен комплекс - най-високата бройка, която някога сме имали!

Въпреки че регистрацията продължава, моля имайте предвид, че местата бързо се запълват!

 

За лятното училище

Всяко лято деца от цяла България идват на лятно училище в Американския колеж в София. По време на престоя им при нас те имат възможност да усъвършенстват знанията си по английски език, да учат в една от най-добрите образователни институции в страната и да им преподават учители, чиито новаторски методи превръщат престоя им в незабравимо преживяване. Американският колеж разполага с живописен кампус в тиха и защитена местност. Нашият вековен парк се превръща в зелена класна стая за голяма част от дейностите на лятното училище.

Ние предлагаме англоезична среда на всичките ни възпитаници, без значение от възрастта и степента, до която владеят езика. Вярваме, че това е единственият начин децата да почувстват езика и да започнат да го ползват естествено. Дневната програма включва 4 академични часа английски език и допълнителни предмети като спорт, сценични изкуства и приложни науки.  Всички предмети се преподават на английски език.

Тази година обучението по английски език ще се базира на спечелилата наградата на учителите за 2019 г. дигитална платформа MyON® Reader. MyON® Reader е модерна, ориентирана към ученика, дигитализирана библиотека, която дава на учениците достъп до повече от 6000 онлайн книги и новинарски статии. Изучаването на нова граматика и лексика и усъвършенстването на четирите основни езикови умения - говорене, слушане, четене и писане се развиват без усилие, когато учениците попаднат в ярките и колоритни светове на тази разнообразна и интерактивна платформа, пълна с текстове на всякакви теми.

Децата  получават топъл обяд и следобедна закуска в стола на колежа. Разполагаме и с медицински екип на място.

За кого е подходящо лятното училище?

Записваме деца от 6 до 14 годишна възраст с ниво на владеене на английски език от напълно начинаещи до напреднали. Те се разделят в групи според нивото на владеене на английски език и възрастта им.

Период на провеждане

Програмата ще започне на 17 юни и ще продължи до 23 август в 10 последователни седмици. Можете да запишете детето си за всяка една от десетте седмици или за по-дълъг период от време. Най-краткият период за участие е една седмица. Нашият съвет е да изберете период от четири седмици, тъй като е най-ползотворен за усвояване на нови знания. За информация, 6 седмици обучение в лятното училище се равняват на обучението в един целогодишен курс по английски за деца. Можете също да резервирате период от 4 седмици, детето Ви да дойде за седмица или две при нас, след което до го заведете на почивка и да се върнете при нас по-късно. 

Програмата е всеки делничен ден от 9:30 до 16:30 ч. Обядът се сервира в 12:30 ч., а следобедната закуска – в 16:30 ч. Децата се предават на родителите в 16:30 часа.  

Цена

Всички учебни материали, преподаването, храната и ДДС са включени в цената. Колкото по-дълъг е престоят Ви при нас, толкова по-ниска става цената на седмица. 

Брой седмици

Цена

1 седмица

625

2 седмици

1250

3 седмици

1650

4 седмици

1800

5 седмици

2250

6 седмици

2700

7 седмици

3150

8 седмици

3600

9 седмици

4050

10 седмици

4500

Как да се регистрирате

1. Свържете се с офис Външни програми, за да зададете своите въпроси и да се запишете за входящ тест.
2. Доведете детето в колежа за входящ тест.
3. Резервирайте мястото си като подпишете договор с нас и заплатите таксата.
*Моля, обърнете внимание, че мястото на детето ви е гарантирано само след плащане на таксата.

СЪВЕТВАМЕ ВИ РАНО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ЦЕЛИЯ ПЕРИОД, ЗА КОЙТО ИСКАТЕ ДА ЗАПИШЕТЕ ДЕТЕТО СИ - МЕСТАТА СЕ ЗАПЪЛВАТ БЪРЗО.

Дати за тестове за входящо ниво през юли и август

Всеки делничен ден провеждаме тестове в описаните времеви периоди. Тестът отнема около 15–20 минути, след което преподавателят дава обратна връзка за нивото на децата. Тестовете се провеждат само след предварителна резервация.

Информацията, която трябва да предоставите при резервиране на дата и час за тест, е:
1) Име, фамилия и възраст на детето;
2) Име и фамилия на придружителя, който ще го доведе на тест;
3) От кой вход на колежа ще влезете – Младост или Малинова долина.

3–5 юли 2019 - 14:45–16:00 ч.
15–19 юли 2019 - 14:45–16:00 ч.  
22–26 юли 2019 - 13:00–14:00 ч.  
29 юли – 2 август 2019 - 13:00–14:00 ч.  
5-16 август 2019 - 11:00–12:30 ч. 

Програма

АНГЛИЙСКИ ЕЗИК 
Проучванията показват, че четенето допринася значително за образователните постижения на децата. То е много по-сложна задача от гледането на телевизия например. Четенето усъвършенства съществуващите и изгражда нови връзките в мозъка. Децата научават нови думи, докато четат. Подсъзнателно те научават как да структурират изреченията и как да използват ефективно думите в тяхното езиково и писмено общуване.

Тази година обучението по английски език ще се базира на спечелилата наградата на учителите за 2019 г. дигитална платформа MyON® Reader. MyON® Reader е модерна, ориентирана към ученика, дигитална библиотека, която дава на учениците достъп до повече от 6000 онлайн книги и новинарски статии. Изучаването на нова граматика и лексика и усъвършенстването на четирите основни езикови умения - говорене, слушане, четене и писане се развиват без усилие, когато учениците попаднат в ярките и колоритни светове на тази разнообразна и интерактивна платформа, пълна с текстове на всякакви теми. Водено от нашите квалифицирани и опитни преподаватели Вашето дете ще работи с текстове и ще участва в редица вълнуващи проекти.

ПРИРОДНИ НАУКИ 
Светът на науката е навсякъде около нас. Вълнуващо е, че естествено сме заобиколени от наука. Децата възприемат науката с любопитство и без страх. Те обичат природата и са истински заинтригувани от нейните живи същества и неживи материи.

В Американския колеж отвеждаме децата на пътешествие сред дивия живот на нашия парк и ги учим да го уважават и ценят. Голяма част от уроците ни се провеждат навън, където децата могат да наблюдават, да докоснат и да почувстват природата. Това е най-добрият начин да научат за нея.     

МУЗИКА
Часовете по музика подпомагат и допълват подготовката на учениците по английски език. С помощта на песента децата неусетно и лесно научават фрази и изречения. Песните помагат за въвеждането и използването на „езикови модели”, както разговорно, така и писмено.

В допълнение, часовете по музика предлагат емоционално преживяване, свързано с танци и игри, което сплотява и развива приятелските отношения на децата в групата.

ТЕАТЪР 
Участвали ли сте някога в театрално представление? Децата го обожават. Те са родени актьори. Театърът подпомага значително развитието на умения, от които детето Ви ще се нуждае през целия си живот. Говорене и поведение пред публика, работа в екип, презентационни умения са само част от уменията, които ще усъвършенстваме в часовете по театър. Наред с това, правенето на театър е истинско удоволствие и децата му се наслаждават.

СПОРТ
Спортните занимания дават богат избор за игри на открито и закрито. Със своя зелен парк и закрити спортни съоръжения колежът предоставя много възможности за спорт. 

Съобразено с индивидуалните възможности на всяко дете,предлагаме футбол, волейбол, баскетбол, софтбол, фризби, тенис на корт, бадминтон, тенис на маса. За по-малките организираме игри като топка над въже, народна топка, подвижни и сюжетни игри, щафетни игри, познавателни игри и гимнастика.