Пролетно училище 2023

10 - 13 април 2023 г.

Пролетното училище е перфектното място за прекарване на ваканцията за деца на възраст 6 – 12 години. Ученици от цяла България идват тук да учат английски, да срещнат нови приятели, да усетят духа на Американския колеж в София и да се забавляват. Всички предмети се изучават на английски език. Програмата предлага пълно потапяне в англоезична среда. 

Децата се разделят на групи по ниво на владеене на английски език и по възраст. Начинаещите също са добре дошли на пролетно училище. Преподавателите ни притежават най-високите международни квалификации и имат задълбочен опит с деца от всички възрасти. 

Всеки ден от 9:30 до 16:30 часа програмата комбинира изучаване на английски език с любопитни занимания в часовете по изкуства и природни науки и много движение в часовете по спорт. родителите. 

Американският колеж  в София предоставя всички учебни материали. Топъл обяд и следобедна закуска се сервират в трапезарията на колежа. На място разполагаме и с медицински екип.  


Английски език
Тази година темата на пролетното училище ще бъде „Пролетта, пролетното равноденствие и Великден“. Курсистите ще подобрят значително уменията си за четене, писане, говорене и слушане чрез различни творчески и научни проекти, изследвайки света, докато природата оживява отново след дългата зима. Ще изследваме пролетните традиции по света, ще проучим научната страна на пролетта, ще се включим в традиционни великденски и пролетни занаяти и ще разгледаме стихове, книги и песни, посветени на пролетта.

Книги, филми, образователни платформи и разнообразие от научни и занаятчийски дейности ще помогнат на децата развият езиковите си умения по естествен и забавен начин.

В последния ден от Пролетното училище всички деца и младежи ще се съберат, за да участват в „лов на великденски яйца“ и ще споделят научените песни, стихове и пролетни шапки.

Часовете по природни науки ще отведат по-малките на пътешествие с книгата „Забавна наука“. Те ще изпълняват „инженерни“ проекти и ще се научат как да използват „шестте прости машини“ - клин, винт, лост, макара, наклонена равнина, колело и ос. 

„Природата е нашето най-голямо вдъхновение и ни помага да открием и разберем живота“ е темата на часовете по изкуство. Всеки ден децата ще работят по различен проект. Ще декорират саксии, ще рисуват върху платно, ще изработват хранилки за птици и мандали от вълна.

Спортните занимания ще предлагат широка палитра от спортове. Да се надяваме, че времето ще бъде хубаво и ще можем да се насладим на пролетта в парка на колежа. 

Период на провеждане
10 – 13 април 2023 г. Всеки ден от 9:30 до 16:30 часа.
Обядът се сервира в 12:30 ч., а следобедната закуска - в 16:00 ч.

Цена в лева
Ранна регистрация – 625 с ДДС (валидна до 18 март 2023 г.)
Стандартна регистрация – 690 с ДДС (валидна от 19 март до 13 април 2023 г.) 

*Цената за ранна регистрация важи за всички настоящи курсисти на Външни програми за целия период на регистрацията.
**10% отстъпка за второ и трето дете от същото семейство.
***Един курсист може да се възползва от не повече от една отстъпка.

РЕГИСТРАЦИЯ
1) Пишете ни на имейл courses@acs.bg, за да запишете детето за входящ онлайн тест.
2) Съдействайте на детето да положи теста онлайн. 
3) Резервирайте място за детето си като подпишете договор и заплатите таксата.

*Моля, обърнете внимание, че регистрацията е завършена само след получаване на таксата.

СЪВЕТВАМЕ ВИ РАНО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ МЯСТО ЗА ДЕТЕТО ВИ - МЕСТАТА СЕ ЗАПЪЛВАТ БЪРЗО.

ТЕСТОВЕ ЗА ВХОДНО НИВО
От вторник до събота провеждаме тестове за входящо ниво сутрин. Тестът отнема около 15 минути, след което преподавателят дава обратна връзка за нивото на децата. Тестовете се провеждат само след предварителна резервация.

Информацията, която трябва да ни предоставите при записване на час за тест е:
1) Име, фамилия и възраст на детето;
2) Име, фамилия, имейл адрес и телефон на родителя/настойника.

Формиране на групите
Децата се разделят в групи според нивото на владеене на английски език и възрастта им. Познанствата с други деца не са критерий при формиране на групите. Деца, които се познават, могат да бъдат в една група, само ако нивото им на владеене на езика е едно и също. Това се преценява на предварителен тест за входящо ниво.

Горещо препоръчваме да се свържете с нас по-рано. Местата се запълват бързо.

Контакти
Офис „Външни програми“
Време за регистрация: понеделник – петък от 10:30 до 12:30 ч. и от 14:00 ч. до 16:00 ч.
E-mail: courses@acs.bg
T: + 359 2 9744 144